Blogosfera este o unealtă insuficient folosită

13.02.2020

Blogosfera Vrancea sărbătorește 10 ani.

Foarte multe persoane consideră calculatoarele și smartphoneurile ca fiind niște unelte. Această comparație este incorectă. Nu sunt unelte. Sunt cutii de unelte. Unelte sunt rețelele de socializare, aplicațiile, websiteurile, blogurile etc. Pe unele dintre ele le folosim mai des, pe altele mai rar. Pe unele le folosim pentru a învăța ceva sau pentru a ne informa, pe altele pentru a socializa. Pe unele le folosim pentru că dorim, pe altele pentru că ne sunt indispensabile.

În cadrul unui eveniment am recomandat celor prezenți în sală să scrie pe o coală de hârtie un singur cuvânt cu care ar asocia mediul online. Au ieșit în evidență trei cuvinte: manipulare, minciună și falsitate. Comunicare, comunitate și educație erau pe la mijlocul listei. Ce a făcut diferența? Uneltele. Uneltele online pe care le-au folosit persoanele respective.

De exemplu, algoritmul rețelelor de socializare se bazează pe acțiunile majorității și cum noi avem tendința de a acorda mai multă atenție informațiilor negative, informațiile pozitive sunt dezavantajate în afișări. Noi decidem. Dacă noi am da like la fiecare mesaj pozitiv și am evita să interacționăm cu mesajele negative rețelele de socializare ar suferi modificări majore.

Singura unealtă disponibilă care ne protejează de filtre automate este blogosfera

Primul lucru recomandat pentru a fi făcut după ce achiziționăm o unealtă nouă este să ne uităm pe instrucțiunile de utilizare. Să vedem ce putem face cu ea. Să vedem la ce o putem folosi în folosul nostru personal, al familiei noastre și al comunității în care trăim. Din păcate, blogosfera a devenit o unealtă insuficient folosită. Contrar unor editori online, vina pentru această situație nu aparține concurenței rețelelor de socializare ci bloggerilor care nu au înțeles că succesul lor depinde de aportul adus societății și de educarea ei continuă. Marea majoritate a bloggerilor au căutat trucuri pentru a-și mări traficul și mijloace speculative de monetizare.

Din fericire, creșterea lipsei de încredere în „concurență” și dezvoltarea mijloacelore reale de monetizare online permit blogosferei să se dezvolte. Important este ca bloggerii să-și întocmească un plan realist în concordonață cu propriile așteptări și să-și actualizeze în permanență cunoștințele despre această unealtă.

Cu această ocazie, dorim să urăm Blogosferi Vrancea cât mai multe vizite în următorii ani.

smartcupsagency
SMART CUPS AGENCY

Dacă doriți să construiți ceva măreț, cultivați-vă capacitatea de a comunica.

Website: www.smartcupsagency.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro