Avantajele oferite de cărămida aparentă, un element special de decor

15 iun. 2023

Caramida aparenta este unul dintre cele mai utilizate elemente folosite in amenajari interioare sau exterioare, fiind un material usor de folosit intr-o varietate de stiluri, ceea ce ii confera un statut aparte, acela de creator al mediu placut, estetic si practic, fiind folosita in Italia de sute de ani.

Cărămida aparentă adaugă un aspect rustic, autentic și textură în spațiul în care este utilizată. Aceasta poate crea un sentiment de căldură și confort și poate adăuga un farmec distinct în designul interior sau exterior al clădirii. Ea poate fi utilizată într-o varietate de stiluri de design, de la industrial la rustic sau modern. Poate fi integrată în diferite zone ale clădirii, cum ar fi peretele de accent în living, în bucătărie, fațada casei sau în amenajarea exterioară.

Fiind, probabil, cel mai vechi material de constructie folosit, caramida a fost inventata si folosita initial doar ca material de constructie dar, tinand cont de avantajele pe care le ofera, ea a devenit din ce in ce mai utilizata in decorarea sau accentuarea peretilor unei constructii sau interior, popularitatea ei conducand la aparitia unui alt produs, caramida aparenta, cu un aspect ce imita fidel adevarata caramida.

Cu totii ne dorim ca spatiul in care locuim sau lucram sa fie cat mai relaxant si placut, cu o anumita stare de spirit, de aceea aceasta atmosfera poate fi construita cu elemente de amenajare speciale. Caramida aparenta este cu siguranta unul dintre aceste elemente decorative, avand stiluri diverse, caramida aparenta antichizata sau caramida aparenta clasica.

Fatadele sau peretii acoperiti cu acest tip de produs sunt caracterizate de o durata lunga de viata si de rezistenta ridicata, acestea fiind avantaje incontestabile in fata altor tipuri de finisaje. Aceste proprietati se datoreaza metodei de fabricatie si a materiei prime folosite, cu traditie de sute de ani in Italia, temperatura ridicata care se trateaza asigurand un material final omogen, extrem de fiabil si durabil.

Printre celelalte caracteristici tehnice se pot enumera:

  • rezistenta la inghet, datorata in special absortiei scazute a umiditatii materialului;
  • rezistenta mecanica, caramida aparenta rezistand cu succes la toate tipurile de presiuni mecanice (impact, compresie, indoire sau abraziune);
  • densitate, permeabilitate la vapori si conductivitate termica;
  • varietate de culori, nuante, modele si stiluri;
  • aderenta ridicata, ceea ce o face ideala pentru utilizarea pe diverse suprafete (beton, lemn, piatra, prefabricate, etc);
  • rezistenta la intemperii sau a razelor ultraviolete;
  • rezistenta la schimbarile de temperatura, placile isi conserva forma;
  • rezistenta la foc, caramida aparenta este igienica si bio-rezistenta;

La toate aceste se mai poate adauga si instalarea si intretinerea usoara dar si, sa nu uitam, perioada lunga de functionare care poate ajunge chiar si la 100 de ani.

Este important să țineți cont de aspectele practice și estetice specifice proiectului dumneavoastră și să consultați un specialist în design sau un arhitect pentru a obține sfaturi și recomandări personalizate în ceea ce privește utilizarea cărămizii aparente.

SUGESTII
SUGESTII

Pentru detalii suplimentare și comenzi vă rugăm să accesați website-ul menționat în articol.

Arhivă editor: