Ați găsit un domeniu web liber cu potențial? Vă recomandăm să-l rezervați direct de la RoTld

31.08.2018

Unii registratari acreditați de către RoTld au prostul obicei de a-și însuși domeniile web cu potențial „solicitate” de către anumiți clienți.

De când a fost introdusă taxa pe domeniu *.ro și Registrarii au început să o intermedieze cu un comision destul de atractiv, printre ei au reușit inevitabil să se strecoare și agenți economici cu o credibilitate îndoielnică. Din păcate, în ultimele săptămâni am început să auzim din nou despre domenii web cu potențial, identificate de diverse persoane, care au fost însușite de către Registrari în urma cererii de rezervare.

domeniu web liber

Cei care dețineți un website, indiferent că discutăm despre un agent economic sau un simplu blog personal, știți ce implică căutarea unui domeniu web liber conform dorințelor. Un domeniu web liber nu înseamnă că el nu poate fi accesat pe internet. Un domeniu web poate fi rezervat și nefolosit. Un domeniu web liber înseamnă că el nu a fost rezervat de nimeni. Nimeni nu s-a gândit la combinația respectivă de litere. Obținerea unui domeniu web cu potențial, format din câteva litere, necesită ore de studii și de căutări.

Ei bine, cum v-ați simți dacă după ce ați reușit să găsiți un astfel de domeniu și ați decis să apelați la un Registrar pentru a vi-l rezerva constatați că acesta și l-a rezervat pe numele său?

Discuțiile generate de astfel de incidente sunt, din precauție, discrete. In lipsa unor probe generate automat în timpul plasării comenzii este foarte greu de demonstrat cine a avut primul fericita inspirație. Se poate discuta despre încălcarea unor obligații, dar, în aceeași măsură, se poate discuta și despre o coincidență cu un decalaj de câteva secunde.

Gravitatea situației se poate complica și mai mult dacă domeniul web respectiv face parte dintr-un plan de afaceri aflat la început de drum. Denumirea domeniului nu este un simplu șir de caractere, ci o marcă ce urmează să fie înregistrată la OSIM. Pierderea lui poate conduce la refacerea întregului modul de indentitate din cadrul proiectului respectiv.

Pentru a evita astfel de situații, dacă ați găsit un domeniu web liber cu potențial, vă recomandăm să-l rezervați direct de la RoTld.

webdesign vrancea
Maux Design Focșani

Noi te putem ajuta să-ți îmbunătățești identitatea vizuală și să-ți crești vânzările în mediul online.

Website: www.mauxdesign.com

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro