Asigurați-vă că datele de contact ale domeniilor dvs de internet .ro au fost actualizate corect pe RoTLD

09.08.2017

Conform unor declarații recente ale dlui Decebal Popescu, fost director general al ICI, începand cu 1 martie 2018 se va introduce o taxă în valoare de 6 euro fără TVA, pentru fiecare domeniu de internet .ro

Introducerea unei taxe anuale pe domeniile de internet .ro este o discuție mai veche. Este doar o durată de timp până când aceasta se va introduce în cele din urmă. Vă reamintim că introducerea ei a fost anulată în luna ianuarie a acestui an, la solicitarea ministrului Augustin Jianu. In prezent, un singur lucru este sigur – toate discuțiile pe acest subiect rămân la nivel de speculații până la publicarea unui comunicat de presă oficial din partea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI).

domenii web

In momentul în care această taxă va fi introdusă vor începe inevitabil fel și fel de probleme legate de modalitățile de plată, de date de contact incorecte sau incomplete la domeniile existente și de comercializare a domeniilor abandonate.

Pentru a nu fi prinși în mijlocul acelui iureș, vă sfătuim să verificați dacă datele de contact ale domeniilor dvs de internet .ro au fost actualizate corect pe RoTLD.

Intrați pe rotld.ro / Administrare domenii / On-line și încercați să vă conectați cu datele de autentificare pe care le știți. Dacă nu vă mai aduceți aminte parola solicitați recuperare parolă. Ea va fi trimisă pe adresa de email completată la datele de contact ale administratorului domeniului de internet respectiv. Dacă adresa de email nu mai este activă situația se complică. Veți fi nevoiți să solicitați schimbarea adresei de email a deținătorului dreptului de folosință a unui nume de domeniu .ro. Vedeți detalii la rotld.ro / Administrare domenii / Modificare Adresă E-Mail. Este o procedură offline care poate dura și câteva săptămâni.

Situația se poate complica și mai mult dacă domeniul de internet a fost cumpărat pe o firmă care a fost închisă înte timp. Actualizarea website-ului (o nouă versiune cu noi date de contact) nu implică și actualizarea datelor de contact pe RoTLD. Dacă, după transferul de proprietate, domeniul a rămas găzduit pe același server el poate fi activ în continuare cu aceleași nameservere.

Fiți precauți! Verificați corectitudinea datelor de contact înainte ca această lege să fie pusă în aplicare!

UPDATE: legea a intrat în vigoare

webdesign vrancea
Maux Design Focșani

Noi te putem ajuta să-ți îmbunătățești identitatea vizuală și să-ți crești vânzările în mediul online.

Website: www.mauxdesign.com

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro