Aplicațiile bancare necesită un nivel minim de educație de securitate online

03.06.2020

O femeie din județul Cluj a rămas fără 11.000 de euro după ce hackerii i-au atacat contul bancar. Totul s-a întâmplat în câteva minute. Banii erau ai asociației non-profit de care se ocupă și cu ei urmau să fie sprijiniți pe tot parcursul anului mai mulți copii cu sindrom Down. sursa stirileprotv.ro

Având în vedere creșterea numărului de atacuri online care vizează conturile bancare și gravitatea acestora vă recomandăm să fiți extrem de precauți când acordați acces la aplicații bancare unei persoane. Nu permiteți acces persoanelor cu un nivel submediu de educație de securitate online. Nu permiteți ca pe device-urile pe care le folosiți pentru utilizarea aplicațiilor bancare să fie instalate programe fără consimțământul dvs.

În urma discuțiilor pe care le-am avut în această dimineață cu un specialist în securitate cibernetică, cea mai eficientă metodă de protecție este folosirea mai multor conturi bancare cu sisteme de protecție diferite.

De exemplu, este recomandat să folosim un cont principal la care să aibă acces doar administratorul societății de pe un device cu protecție maximă. Pentru tranzacțiile curente este indicat să folosim un cont secundar cu un plafon maxim numit și plafon de risc.

Prin sisteme de protecție se înțeleg programe de protecție online, sisteme de confirmare a tranzacțiilor dar și nivelul de stres înregistrat în cadrul companiei. Dacă sistemele de protecție și confirmare pot fi îmbunătățite cu ajutorul unei investiții și cursuri de securitate online, nivelul de stres este imposibil de prevăzut. Mai ales în această perioadă de instabilitate socială și financiară. Cu cât nivelul de stres este mai ridicat, cu atât crește și riscul de a greși.

webdesign vrancea
Maux Design Focșani

Noi te putem ajuta să-ți îmbunătățești identitatea vizuală și să-ți crești vânzările în mediul online.

Website: www.mauxdesign.com

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro