Alege cu responsabilitate primul puzzle educativ din lemn pentru copilul tău

24.09.2021

Primul puzzle educativ este foarte important pentru un copil.

puzzle educativ din lemn

Conform specialiștilor, educația se bazează pe repetiție și pe asociere. Se pornește de la câteva elemente pe care le repetăm și le tot repetăm într-un mediu de joacă. Cu grade de dificultate alternante – mai grele pentru a le favoriza evoluția și mai ușoare pentru a le crește stima de sine. Apoi începem să adăugăm elemente noi prin asociere. Teoretic este simplu – repetiție și asociere. În practică – avem tendința de a spune că este extrem de dificil. De fapt, și în practică este extrem de simplu. Adevărata noastră provocare nu ține de joaca creativă pe care și-o doresc cei mici de la noi, ci de la gradul ridicat de oboseală pe care-l avem cei mai mulți dintre noi. Jocurile sunt simple și frumoase. Noi avem tendința de a le complica inutil.

Am dorit să fac această introducere pentru că, indiferent ce model de puzzle educativ din lemn vei alege, el trebuie însoțit o stare de bucurie. Dacă ești obosit mai bine amână momentul în care i-l dăruiești pentru weekend când vei fi mai odihnit și vei avea mai mult timp la dispoziție pentru a-i împărtăși bucuria și, cel mai important, pentru a-l învăța cum se poate obține din niște bucăți un obiect cunoscut.

Care este cel mai cunoscut obiect de către cei mici?

Mărul. Exact – mărul. Fiecare copil știe ce este un măr. Feliile de măr ne-au fost alături când le-au apărut primii dințișori. Merele ne-au ajutat să învățăm primele culori și, puțin mai târziu, să colorăm. Tocmai din acest motiv, asocierea primului puzzle cu mărul este benefică. La sfârșit, copilul obține o formă pe care o cunoaște. Dacă doriți ca această asociere să fie și mai mare, puteți așeza pe măsuța de joacă câteva mere sau să mutați măsuța în livadă sub un măr.

Primul puzzle educativ din lemn

Este recomandat ca primul puzzle să fie din lemn, din puține piese cu dimensiuni care să-i permită să le țină cu ușurință în mânuțe. Dacă sunt prea multe piese se va plictisi înainte să-l termine. Dacă sunt prea puține îl va termina prea repede și nu va simți provocarea. Grosimea și lungimea pieselor este foarte importantă. Ele trebuie să fie astfel încât să le poată roti cu ușurință pentru a-i putea găsi poziția.

Îți recomand un puzzle din lemn în formă de măr, fabricat în România. Un puzzle cu 6 piese atent finisate, care respectă toate indicațiile de mai sus.

papucila
PAPUCILA

Ești pregătit pentru cele mai distractive jucării? Te aștept în Lumea lui Papucilă. Cu un click pe papucila.ro îți deschid ușa spre magie și culoare. Am baloane, jucării și o lungă listă de cadouri.

Website: www.papucila.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro