70% din utilizatorii online se limitează la rezultatele afișate în prima pagină din motoarele de căutare

16.07.2018

Potrivit unei statistici – extrem de importante pentru cei care doresc promovare pe internet – 70% din utilizatorii online se limitează la rezultatele afișate în prima pagină din motoarele de căutare.

motoare de cautare

Intre promovarea unei afaceri în mediul offline și cea în mediul online există asemănări fundamentale. Amândouă au nevoie de agenți de vânzări. Singura deosebire este că în primul caz agentul de vânzări merge personal din birou în birou (sau din ușă-n în ușă) cu mapa de prezentare (sau cu produsele) asupra sa și în al doilea caz agentul de vânzări stă comod în fața unui monitor și folosește optim mijloacele online disponibile în prezent. In ambele situații agenții de vânzări au un program de lucru. Amândoi au o fișă de lucru zilnică de îndeplinit. Avantajul celui care se ocupă de promovarea firmei în mediul online este că el dispune de câteva „unelte” care-i permite „să lucreze” și în afara programului de lucru. Dar și aceste trucuri necesită timp pentru concepere, editare, planificare etc.

Dintre toate aceste unelte, cel mai longeviv este advertorialul. El continuă să fie prezent în ofertele servicii de promovare web chiar dacă nu se mai regăsește în listele cu sugestii agreate pentru aceste servicii. Advertorialul va continua să existe atât timp cât va exista comerțul online. El își va îmbunătăți ritmul de adaptare rapidă la noile cerințe ale utilizatorilor online și la noile facilități tehnologice oferite de internet.

Ca și în cazul altor unelte, cel care face diferența dintre profit și eșec este agentul de vânzări. El este cel care mânuiește unealta. Incercați să vă imaginați un măr încărcat cu mere. Fermierul ne-a plătit ca să-l culegem. Ce alternative avem? Chemăm în ajutor niște prieteni. Ii alegem pe cei care sunt mai sportivi, care se pot urca în pom mai ușor. Nu-i alegem pe cei mai tineri pentru că riscăm să cadă și să se accidenteze. Nu-i alegem nici pe cei mai bătrâni pentru că ne vor sugera să scuturăm pomul și să alegem merele de pe jos. Avem nevoie de un grup de tineri. I-am găsit. Ce facem acum? Ii rugăm să se urce pe rând în pom și apoi îi trimitem acasă sau le dăm un coș și îi ajutăm să-l goleacă când se umple? Eficiența unei echipe nu constă în timpul de lucru ci în modul în care sarcinile sunt alocate fiecărei persoane în funcție de competențe și în atitudinea față de menținerea calității.

Durata de viața a unui advertorial ar trebui să fie cel puțin egală cu cea a serviciului sau a produsului căruia îi este destinat.

Cum se menține viu un advertorial? Cu bani.

70% din utilizatorii online nu aud de dvs dacă nu sunteți în prima pagină din motoarele de căutare

Pentru cei mai mulți antreprenori atrași de mirajul mediului online există un singur motor de căutare – google. Ei doresc o conversie ridicată precum cea obținută de către concurență, dar acceptă doar primele puncte ale ofertei de promovare online în lipsa garantării unor rezultate. In acest timp, concurența monitorizează atent rezultatele obținute de pe alte motoare de căutare unde își promovează advertorialele comandate. 70% de pe un motor de căutare cu 70% de pe un alt motor de căutare conduce la creșterea conversiei.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.

© Vrancea.com.ro