7 trucuri prin care vă puteți convinge copiii să vină la cabinetul stomatologic

24.02.2016

Chiar dacă vizita la medicul stomatolog își găsește destul de greu loc pe lista priorităților noastre, când vine vorba de copii facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a o transforma într-o aventură interesantă și distractivă.

copii dentist

Iată 7 trucuri prin care vă puteți convinge copiii să vină la cabinetul stomatologic:

Alegeți cu atenție medicul stomatolog
Copiii mici înțeleg și disting sentimentele chiar dacă ei nu au abilitățile cognitive pentru a înțelege pe deplin conceptul de empatie înainte de 8-9 ani. Din acest motiv, este esențială asocierea în prealabil a vizitei la cabinetul stomatologic cu o faptă bună. Obligația medicului stomatolog, indiferent dacă este sau nu specializat în stomatologie pediatrică, este să respecte această asociere.

Împrieteniți-vă cu medicul stomatolog
Noi recomandăm vizitele de rutină la un cabinet stomatologic încă de la apariția primilor dinți din două motive. In primul rând, pentru a ne asigura că dinții se dezvoltă corect. In al doilea rând, pentru ca cei mici să se obișnuiască cu instrumentele strălucitoare specifice unui cabinet stomatologic. Pentru ca ei să înțeleagă faptul că au făcut o faptă bună trebuie să fie felicitați după fiecare consult atât de către voi, cât și de către medicul stomatolog – noul lor prieten.

Jucați-vă de-a medicul stomatolog
După primul consult de rutină, când medicul stomatolog a consultat și una dintre jucăriile preferate, este indicat să repetați „consultul” și acasă. Fiți medic stomatolog împreună cu copiii dvs. Dați-le sarcini de îndeplinit. De exemplu, să spele jucăria pe dinți în fiecare seară. Ii va fi mai ușor să înțeleagă dorința voastră de a-l spăla pe dinți înainte de culcare. Felicitați-i de fiecare dată și spuneți-le că abia așteptați ca medicul stomatolog să vă felicite la următorul consult.

Evitați mituirea copiilor
O excursie la medicul dentist nu ar trebui să fie recompensată cu o mită. Încercați să evitați transformarea vizitei într-o mare afacere. Vizita la medicul dentist, ca și spălatul pe dinți, contribuie la menținerea unui zâmbet sănătos. Obținerea unui favor de pe urma vizitei la cabinetul stomatologic îi îndepărtează de la adevăratul scop al acestei vizite. Chiar dacă la început este percepută ca un joc, ca o modalitate de a obține mulțumiri, peste câțiva ani va fi percepută corect.

Folosiți un limbaj simplu
Renuntați la tendința de a le explica celor mici impactul pe termen lung a unei carii sau a unei danturi întreținute corect. Chiar și atunci când situația impune o plombă, ei trebuie să perceapă vizita la medicul stomatolog în continuare ca pe o joacă. Ei încă sunt copii. Problemele dentare apar și dispar ca un miraj. Vor înțelege adevărul la momentul potrivit. La această vârstă important este doar să se remedieze eventualele afecțiuni dentare.

Fiți calmi
Am întâlnit părinți care, la prima vizită cu copiii la cabinet, erau mai agitați decât aceștia. In situația în care simțiți că o astfel de vizită vă copleșește vă recomandăm să solicitați sprijinul unei rude apropiate. Soț. Soție. Bunici. Bona. Mătuși. O persoană care se joacă cu copiii dvs. Chiar dacă medicul stomatolog a consultat zeci de copii el are nevoie de sprijinul dvs. Vă reamintim faptul că cei mici simt imediat starea dvs de tensiune. Fiți calmi. Pacientul nu sunteți dvs. Această teamă este inexistentă în rândul părinților care au venit regulat la controale de rutină.

Fiți prudenți
Disconfortul dvs în cabinetul stomatologic vă aparține. Este al dvs și nu al copiilor dvs. Păstrați propriile povești despre problemele dvs dentare și despre posibile vizite traumatizante la medicii dentiști pentru mai târziu. Evitați să intrați în detalii chiar dacă le cunoașteți. Este posibil să fie nevoie doar de o simplă curățare.

Vizita la cabinetul stomatologic trebuie să fie o aventură pentru copii.

Cauți un medic stomatolog bun în Focșani pentru copiii tăi?

Te așteptăm la Cabinetele noastre de Medicină Dentară – dotate conform normelor UE, cu aparatură la cele mai înalte standarde BMS Italia, instrumente și materiale de ultimă generație. Fiecare instrument este sigilat și sterilizat individual, cu indicator de control.

Noi știm să transformăm vizita la cabinetul stomatologic într-o aventură pentru copii.

roxy dent focsani
Roxy Dent

Te aștept la Cabinetul meu de Medicină Dentară - dotat conform normelor UE, cu aparatură la cele mai înalte standarde BMS Italia, instrumente și materiale de ultimă generație.

Website: www.roxy-dent.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro