4 sfaturi esențiale pentru menținerea unei igiene orale corecte

24.05.2016

Cu toate că tratamentele stomatologice și profilaxie dentară au evoluat enorm în ultimii ani, este de preferat să acordăm în continuare o atenție sporită sfaturilor pentru menținerea unei igiene orale corecte.

Un zâmbet sănătos se menține cu ajutorul unor tratamente stomatologice și profilaxie dentară, dar și cu respectarea unor obiceiuri adecvate pentru mentinerea unei igiene orale corecte. Lipsa unei igiene orale poate provoca probleme dentare severe cum ar fi parodontoza, carii dentare, afecțiuni gingivale și multe altele – probleme a căror rezolvare necesită obligatoriu intervenția unui medic stomatolog. In schimb, menținerea unei igiene orale corecte poate transforma vizita la cabinetul stomatologic într-un banal consult periodic.

igiena orala

Vă reamintim principalele sfaturi esențiale care vă vor ajuta în lupta împotriva oricăror infecții orale.

Periați corect dinții

O igienă orală se menține cel mai simplu și mai eficient prin perierea dinților în corect în mod regulat. Atunci când periați dinții, asigurați-vă că mențineți peria la un unghi de 45 de grade. De asemenea, deplasați peria în sus și în jos, precum și în fiecare colț al gurii. Este recomandat să vă periați dinții cel puțin de două ori în fiecare zi. În cazul în care acest lucru nu este posibil, luați în considerare măcar clătirea gurii după fiecare masă. Făcând acest lucru, veți menține departe de cavitatea bucală (de gură) tot felul de bacterii.

Evitați consumul de alcool și cafea

Consumul excesiv de alcool și cafea poate conduce la scăderea nivelului de calciu din organism. Acest deficit favorizează apariția cariilor dentare, a respirației urât mirositoare, a unor boli a gingiilor și multe altele. Pentru a compensa acest deficit de calciu este recomandat să consumați produse lactate, de exemplu – lapte sau brânză prospătă. Ele vă vor ajuta să vă mențineți o sănătate orală corectă.

Curățați și periați limba

Toate tipurile de alimente conțin bacterii care se pot lipi de limba și de cerul gurii. Din acest motiv, este indicat să vă curățați în mod corespunzător și limba. Acest lucru vă va ajuta să evitați anumite probleme dentare și să scăpați de respirația urât mirositoare.

Efectuați controale stomatologice în mod regulat

Din păcate, cele mai multe persoane pur și simplu evită să meargă la dentist în mod regulat. Ele se decid să vină la un cabinet stomatologic abia când se confruntă cu o problemă gravă de sănătate dentară. Pentru a menține o sănătate dentară corespunzătoare, este esențial să veniți la dentist în mod regulat. Un control dentar preventiv este recomandat cel puțin de două ori în fiecare an. Nu are importanță dacă credeți că aveți sau nu probleme dentare. Controale dentare regulate vă vor ajuta în mod considerabil.

Dacă veți respecta sfaturile de mai sus, veți fi capabili să vă mențineți o igienă orală adecvată și un zâmbet sănătos.

roxy dent focsani
Roxy Dent

Te aștept la Cabinetul meu de Medicină Dentară - dotat conform normelor UE, cu aparatură la cele mai înalte standarde BMS Italia, instrumente și materiale de ultimă generație.

Website: www.roxy-dent.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro